Pasta Mascarpone

Pasta Mascarpone

Zoals ik eerder al vertelde in het recept van Pasta Pesto: ik heb een haat-liefderelatie met pesto. Het is in sommige gerechten erg lekker, maar mensen gebruiken gewoon moeilijk veel van het spul. Een beetje als Utrechtse corpsballen; je heb de optie om een beetje gel te gebruiken, maar de meeste gebruiken een hele pot. Toch kan je met pesto van een gewone pasta een bijzonder goede pasta maken.

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • mascarpone
  • pijnboompitten
  • pesto
  • zongedroogde tomaten
  • rucola
  • spaghetti voor 2
  • 1 kipfilet
  • eetlepel kipkruiden (Verstegen heeft de beste soort kipkruiden)

Eerst snijd je de kipfilet in kleine stukjes. Deze doe je in een kom samen met een scheutje olijfolie en een eetlepel kipkruiden en je mengt dit door elkaar. De kip zetten we in de koelkast weg om zachtjes te marineren, terwijl we de pijnboompitten een kleurtje geven in de pan.

Doe je pijnboompitten in een pan zonder olie. Zet je vuur op de laagste stand, blijf erbij en probeer niet te knipperen met je ogen. Pijnboompitten kunnen van “nog heel even” naar “**** WAAROM!” in vier seconden gaan. Het is dus belangrijk dat je goed blijft schudden en blijft kijken. Na ongeveer een minuut of 8 zullen ze goudbruin en lekker zijn.

Haal de kip uit de koelkast en bak het in dezelfde pan waar je net pijnboompitten in gebakken hebt, met een beetje olie. Als ze een beetje kleur hebben, voeg je ongeveer een kwart van een bakje mascarpone toe en een goede theelepel pesto. Hak alvast je zongedroogde tomaten fijn en je rucola grof.

Kook nu je pasta zoals je pasta hoort te koken (als je dat niet kan, kan ik je ook niet verder helpen, moge God genade hebben met je ziel). Giet de pasta af, voeg alles samen op je bord, en tadaa! Eet smakelijk.

Comments are closed.