Beers and Barrels Review

Beers and Barrels Review

Utrecht barst van de restaurants. Dit keer reviewen we samen Beers and Barrels op de Oudegracht.

Wij werden al lange tijd door mensen geadviseerd om naar Beers and Barrels te gaan, en we waren vorige week met z’n tweeën in Utrecht dus hebben we meteen de beslissing genomen.

 

Wat ons meteen opvalt is: “Nondeju, wat is het hier groot”. Je komt binnen door een kleine hal met glazen wanden aan beide kanten, waar bierleidingen en tonnen staan (ha-ha). Daarna kom je in de grote hal waar aan de rechterkant kleine tafeltjes staan en aan de linkerkant de beruchte “biertafels”, waar je zelf bier tapt aan tafel. Dat leek ons wat overdreven voor nu.

  

Ondanks dat het maandag is, is het behoorlijk druk. Buiten op het terras zat het al vol, en als we zitten begint de rest van de zaak ook snel vol te lopen. Er moet gezegd worden dat het interieur heel netjes verzorgd is, en een duidelijke stijl heeft die overal in terug te vinden is. Van de bediening tot de muren, het heeft allemaal hetzelfde “sausje”. Ondanks dat het Beers and Barrels heet zijn wij er nooit fan van om bier bij ons eten te drinken; dan smaakt alles meteen zo…plat.

Dus bestellen wij onbekende frisdranken voor ons: Chinotto en Gazzosa. Soort van iets bittere cola en een hele frisse 7-up. Het is enorm “verfrissend” als een restaurant andere soorten fris heeft dan alleen Coca-Cola. Wij raden ook iedereen aan om deze frisdranken te proberen in plaats van te bestellen wat je altijd bestelt. Leef en probeer wat nieuws!


We krijgen snel een menu en er is behoorlijk wat te kiezen. We besluiten een voorgerecht te nemen, het worden de kippenvleugeltjes en de spareribs. We twijfelen alleen een beetje bij de spareribs omdat we de week ervoor spareribs gegeten hadden bij Lewbowski die ook “fall-of-the-bone” waren… maar dan zo hard en droog dat je er iemand die verhongert nog geen plezier mee doet.

 

Deze spareribs daarentegen zijn geweldig. De portie is prima voor een klein voorgerechtje maar de smaak is exact wat je van “fall-of-the-bone” verwacht. Ze zijn nog sappig en de botjes komen er inderdaad helemaal schoon uit. Ze zijn een klein beetje zoet maar niet overdreven, heelijk zacht en mals maar vooral gewoon lekker.

De kippenvleugeltjes zijn minimaal zo goed als niet beter. We zijn van mening dat als je met een groep komt en je wil wat op tafel hebben dat niet brood met smeersels is, je het best gewoon twee mandjes met vleugels bestelt. De vleugeltjes zijn pikant (maar niet té), licht rokerig en supermals. Als je een klein beetje op ons lijkt, vraag dan om wat meer servetjes want echt eten doe je met je hele gezicht.
En hier doet Beers and Barrels iets dat alleen echt goede restaurants doen: ze geven je niet een klein stapeltje als je om meer vraagt…nee… een shitload en natte doekjes!

En dan nu het hoofdgerecht. We waren zo verrast over de kwaliteit dat we voor een “Butcher” gaan voor twee personen. Wat ze je er niet bij vertellen is dat het genoeg is om een klein weeshuis voor een half jaar open te houden.

Deze plank is enorm, dus voor de slechtzienden noemen we even wat er op de plank zit:

  • een hele burger
  • 1/2 kip
  • t-bone steak
  • coleslaw
  • bak friet
  • 3 verschillende sauzen

Holy **** wat een berg eten. Maar het is allemaal enorm lekker. De halve kip is volgens het menu zes uur lang gegaard op een big green egg, en dat proef je meteen. We bestellen de t-bone steak raw en zo krijgen we hem ook. De burger is een beetje matig, maar er is één ding dat de burger 40% beter maakt dan de gemiddelde burger in Utrecht: de bacon. We weten beiden niet hoe, maar dit is hoe bacon hoort te zijn (in plaats van slap ontbijtspek *kuchburgerbarkuch*).

TL;DR
We zijn een beetje laat op het feestje, maar Beers and Barrels is een aanrader. Het is zeker een plek om met een groep heen te gaan en het restaurant lijkt dat ook ook te snappen. Het eten is fenomenaal en met liefde bereid. Gewoon doen dus!

Comments are closed.