Honing-sriracha-kip

Honing-sriracha-kip

Kip! Het meest veelzijdig stukje je vlees, vis! Wij zijn gek op kip, en één van de beste plekken in Utrecht om kip te halen is Lombok. Vergeet de AH; de kip daar is vaak verser en goedkoper! Wij hebben in dit geval gekozen voor een mix van pootjes, vleugels en borrelhapjes voor dit recept.
Vandaag maken we dan ook één van onze favoriete recepten: honing-sriracha-kip (als je niets weet van sriracha, is de link echt een aanrader).

Wat heb je nodig? (2 pers.)


  • 850 gram kippenvleugels/pootjes/borrelsnacks
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 20 gram sriracha
  • 40 gram ketchup
  • 20 gram honing
  • 3 druppels Worcestershire
  • scheutje olie

 

Verwarm je oven vast voor op 220 graden. Dit recept is echt perfect als je geen zin hebt om te koken, want je doet de kip in de oven en hoeft er bijna niet naar om te kijken! We beginnen met de kruidenmix. We mixen het gerookte paprikapoeder, het knoflookpoeder en het bakpoeder (ja echt, bakpoeder…) in en bakje en strooien dat over je kipstukjes.
Zorg ervoor dat je je kip een goede massage geeft, hij heeft ook een lange dag gehad.

We gebruiken bakpoeder in onze kruidenmix omdat bakpoeder ervoor zorgt dat de huid van je kip uitdroogt terwijl de binnenkant van je kip sappig blijft.

Leg de stukjes kip op een bakplaat die bedekt is met een stukje bakpapier. Zorg ervoor dat ze allemaal ongeveer gelijk verdeeld zijn over de plaat. Zet de kip in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuutjes. Keer ze daarna een keertje om zodat ze aan beide kanten een beetje knapperig worden. Laat ze dan nog een keer 20 minuten bakken.


Nu de kip gaar en klaar is, is het tijd voor de saus. Meng in een kom de sriracha, ketchup, honing, Worcestershire en de olie samen. Breng nu met je siliconen kwastje (dat je absoluut niet speciaal voor dit recept gekocht hebt) de saus over je kipstukjes heen. Zet je de oven op de grillstand of op 270 graden en zet je kip deze keer niet in het midden maar zo hoog mogelijk. Blijf bij je kip! Deze stap zorgt ervoor dat je saus wat dikker wordt en karameliseert. Eet smakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Comments are closed.